Naslovnica Novosti Prvih 10 Iveco Crosswaya za Tursku

Prvih 10 Iveco Crosswaya za Tursku

182
0
PODIJELI

Iveco Bus, globalni brend za putnički transport Iveco grupe i jedan od vodećih evropskih proizvođača linijskih autobusa, povećava svoje prisustvo na turskom tržištu isporukom 10 Crossway modela u gradsku općinu Balikesir. Gradska općina Balikesir je prvi kupac u Turskoj koji je izabrao model Crossway, od čega je više od 60.000 jedinica prodato u različitim verzijama u Evropi. Vozila će pružati uslugu prevoza putnika između istanbulskog aerodroma Sabiha Gökçen i Balikesira.

Ceremonija primopredaje gradonačelniku gradske općine Balikesir, gospodinu Yücel Yılmazu, održana je u prisustvu predstavnika Iveco Busa, Marca Franze, šefa Iveco Bus Azijskog komercijalnog poslovanja i službe za korisnike autobusa, Hakkı Işınaka, generalnog direktora Iveco Turska, Ahmet Örs, direktor projekta Iveco Turska, Rüştü Başargan, generalni direktor Iveco Automotive, Mustafa Demirbaş, predsjednik odbora direktora FSM Demirbaş, i Sedat Çınar, generalni direktor FSM Demirbaş.

Tokom ceremonije, Marco Franza je gradonačelniku Yücel Yılmazu uručio srebrni tanjir u ime Iveco Busa kako bi proslavio ulazak autobusa Crossway u vozni park grada. Komentarišući prvu prodaju Iveco autobusa u Turskoj, on je izjavio: “Iveco Bus, dio Iveco grupe, potvrđuje svoju ambiciju globalnog rasta. Sada dokazujemo da je Crossway najbolje vozilo koje zadovoljava potrebe kupaca u regionu i uvjereni smo da će cijeli asortiman Iveco proizvoda moći povećati svoju prisutnost u zemlji zahvaljujući svojim karakterističnim prednostima. Uskoro ćemo ponuditi vozila s nultom emisijom, doprinoseći održivijem transportu. Crossway autobusi, koji su sada ušli na tursko tržište, biće među omiljenim rješenjima javnog prevoza i vjerujem da ćemo nakon ove akvizicije, u kojoj je općina Balikesir pionir, vidjeti više Iveco autobusa koji rade u Turskoj.”

Crossway je dizajniran da savršeno zadovolji potrebe kupaca, bez obzira na misiju i bez obzira na vremenske uslove. Opremljen je motorom proizvođača FPT Industrial, koji je poznat po odličnim performansama i dužim servisnim intervalima. Sa modelom Crossway, općina Balikesir je odabrala neospornog lidera u svojoj kategoriji u pogledu pouzdanosti i efikasnosti goriva, optimizovanih operativnih troškova, bezbjednosti u vožnji i udobnosti putnika.

Na predstojećoj izložbi Busworld, koja se održava u Istanbulu u Turskoj iduće godine, Iveco Bus će prikazati svoj asortiman rješenja za mobilnost.