Naslovnica Novosti Kalifornijski Foothill Transit naručio 12 ADL Enviro500EV dvospratnih električnih autobusa

Kalifornijski Foothill Transit naručio 12 ADL Enviro500EV dvospratnih električnih autobusa

93
0
PODIJELI

Alexander Dennis je nastavio sa dobrim rezultatima u Sjedinjenim Američkim Državama o čemu govori i najnovija narudžba kalifornijske kompanije Foothill Transit. Ova kompanija je dodijela ugovor za izgradnju 12 novih električnih dvospratnih autobusa Alexander Dennisu i to za njihov model Enviro500EV.

Foothill Transit je vodeća agencija za javni prevoz koja opslužuje 22 grada u dolinama San Gabriel i Pomona u istočnoj državi Los Angeles, Kalifornija. Predan inovacijama i održivosti, Foothill Transit nastoji da pruži pouzdana i ekološki prihvatljiva transportna rješenja za zajednice kojima služi.

Njegova vodeća linija Silver Streak do centra Los Angelesa bit će dodatno nadograđena 2026. godine sa 12 novih električnih dvospratnih autobusa. Sa svojim dizajnom na dva sprata, oni će maksimizirati putnički kapacitet na ovoj važnoj prigradskoj vezi, a istovremeno će smanjiti lokalne emisije. Oni će se pridružiti dva ranija pilot-autobusa Enviro500EV koji su isporučeni 2021. godine.

Novi autobusi će koristiti tehnologiju nove generacije autobuske platforme Alexander Dennisa s nultom emisijom koja je nedavno lansirana u Velikoj Britaniji i azijsko-pacifičkoj regiji. Ovo kombinuje Voith Electrical Drive System (VEDS) sa modularnim baterijskim sistemom koji nudi povećano skladištenje energije i veći radni opseg sa jednim punjenjem.

Izvršni direktor Foothill Transita Doran Barnes izrazio je entuzijazam u vezi s akvizicijom, rekavši: “Ovo ulaganje u tehnologiju nulte emisije u skladu je s našom vizijom održive budućnosti. Ponosni smo na partnerstvo sa Alexander Dennisom kako bismo doveli ove vrhunske dvospratne električne autobuse u naše zajednice. Ovo označava značajan korak naprijed u našoj posvećenosti pružanju pouzdanih, ekološki prihvatljivih i efikasnih usluga tranzita.”

Stephen Walsh, potpredsjednik za Alexander Dennis u Sjevernoj Americi, rekao je: “Uzbuđeni smo što ponovo radimo sa našim prijateljima u Foothill Transit. Nakon testiranja sa dva ranija pilot-autobusa Enviro500EV, Foothill Transitov izbor tehnologije nove generacije Alexander Dennisa za svoju liniju Sliver Streak predstavlja ogroman glas povjerenja za nas. Uz povećano skladištenje energije, revidiranu konfiguraciju pogonskog sklopa i modularne konfiguracije baterija, Enviro500EV sa tehnologijom sljedeće generacije poboljšat će domet i druge mogućnosti od vitalnog značaja za mješoviti profil gradskih cesta i autoputeva koji su karakteristike linije Silver Streak.”

Ovaj ugovor je drugi u Sjevernoj Americi za Enviro500EV s tehnologijom sljedeće generacije i naglašava rastuću potražnju za dvospratnim autobusima Alexander Dennis, a sva ova vozila će biti proizvedena sa američkim partnerom Big Rig Manufacturing.

Dodavanje ovih 12 dvospratnih električnih autobusa sa nultom emisijom dio je šire strategije Foothill Transita za modernizaciju svog voznog parka i doprinos širim ciljevima smanjenja emisije stakleničkih plinova. Nedavni dodaci uključuju i 33 solo vozila Xcelsior CHARGE FC™ sa električnim gorivim ćelijama iz sestrinske kompanije NFI Grupe New Flyer.