Naslovnica Novosti Stagecoach naručio 16 električnih Wrightbus autobusa za London

Stagecoach naručio 16 električnih Wrightbus autobusa za London

117
0
PODIJELI

Stagecoach je naručio 16 električnih dvospratnih autobusa Wrightbusa za rad u Londonu. Ovaj posao slijedi narudžbu iz 2023. godine, kada je odlučeno da Wrightbus snabdijeva Stagecoach sa 48 StreetDeck Electroliner vozila za glavni grad Engleske i Velike Britanije. Osim toga, Wrightbus je također nedavno osigurao novu narudžbu za isporuku 87 autobusa za Arrivu, koji će također biti postavljeni za rad širom Londona.

Svi autobusi će se proizvoditi u sjedištu Wrightbusa u Ballymeni, Sjeverna Irska. Jean-Marc Gales, izvršni direktor Wrightbusa, rekao je: “Imamo okruženje i tehnologiju da pokrenemo fundamentalne promjene u energetskom sektoru i pozicioniramo se kao svjetski lider u isporuci autobusa s nultom emisijom. Ova najnovija narudžba predstavlja još jedan značajan korak i ponosni smo što radimo zajedno sa Stagecoachom na ostvarenju ovih ciljeva. Osim što su dobri za okoliš, ovi autobusi će također osigurati putnicima da uživaju u čistijim i zelenijim putovanjima.”

Ovaj ugovor podržava cilj Stagecoacha da do 2035. godine upravlja autobuskom flotom u Velikoj Britaniji bez emisija. Sam Greer, glavni operativni direktor za Stagecoach, izjavio je: “Ponosni smo što radimo sa Wrightbusom na donošenju ove uzbudljive tehnologije na ulice Londona, jer ciljamo na vozni park sa potpuno nultom emisijom štetnih gasova.”