Naslovnica Novosti Još Solaris trolejbusa stiže u Italiju

Još Solaris trolejbusa stiže u Italiju

865
0
PODIJELI

Nakon prošlogodišnjeg ugovora za isporuku 80 trolejbusa u Milano, Solaris bilježi nove uspjehe u Italiji sa svojim trolejbusima. Kompanija SETA Mode naručila je osam, a TEP Parma deset Solarisovih trolejbusa. Ugovori koje su Solaris i ovi operatori potpisali vrijedni su skoro 12 miliona eura.Najnovije Solaris Trollino 12 trolejbuse će dobiti kompanija SETA Modena. Osam vozila prilagođenih za službu na trolejbuskoj trasi sa atipičnom jačinom napona od 750V (obično 600-650V) biće isporučena gradu koji leži u podnožju Apenina do kraja 2020. godine. Isporuka 10 Solaris vozila za TEP Parma će se obaviti u nekoliko serija, između aprila i jula slijedeće godine.

Sva vozila će se istaknuti zahvaljujući visokoj kvaliteti proizvodnje i usredotočenosti na najmanji detalj. Vozila će, između ostalog, imati i centralni vučni motor i vučne baterije kapaciteta 45 kWh i sistem hlađenja, koji će omogućiti da vozila pokriju mnogo veću udaljenost bez potrebe da budu pričvršćena na nadzemne žice. U klimatizovanom putničkom prostoru biće mjesta za gotovo 80 putnika, a njih 24 će sjediti. Sjedišta, kao i unutrašnji zidovi, prozorski stubovi i poklopac odeljka za baterije dobijaju anti-grafit premaz. Vozilo će također imati informacioni sistem za putnike sa eksternim i unutrašnjim pokazivačima pravca i zvučnicima sa zvučnim obavještenjima i energetski štedljivim svjetlom u LED tehnologiji.

Solaris Bus & Coach je dodao trolejbuse svoju ponudu još 2001. godine. Od tada, nakon što je isporučio skoro 1500 vozila tog tipa kupcima u 16 zemalja, uključujući 160 u Italiju, kompanija je postala lider u trolejbuskom segmentu među proizvođačima u EU.