Naslovnica Novosti Ridleys Coaches sa novom generacijom Volvo autobusa

Ridleys Coaches sa novom generacijom Volvo autobusa

1034
0
PODIJELI

Nova generacija Volvo autobusa se počela prodavati i na tržištu Velike Britanije. Dva nova Volvo 9900 su isporučeni kompaniji Ridleys Coaches u sklopu njihovog plana koji podrazumijeva širenje evropskih operacija i ulazak u novu eru. Prvi Volvo 9900 je isporučen sredinom godine, nakon čega su stigla dva nova, a kompanija je potvrdila da je naručen i četvrti koji treba da stigne iduće godine.

Za razliku od prvog Volva koji je stigao u sivoj boji, nova dva su u bijeloj boji. Novi Volvo 9900 će obavljati uglavnom turističke linije i biti rentani od strane privatnih kompanija za vožnje na velike udaljenosti. “Volvov I-See sistem koji proučava topografiju terena ispred vozila i šalje podatke mjenjaču I-Shift već se pokazala jako dobro u smislu postizanja dobre uštede goriva”, kazao je Jordan Ridley.

I-See optimizira ubrzanje, kočenje i promjene brzina prilikom korištenja tempomata. Gospodin Ridley je dodao da su funkcionalnost i sigurnosni aspekti novog Volvo 9900 doprinijeli ponovljenom poslovanju. “Izgled modela 9900 razlikuje se od bilo kojeg drugog proizvoda na tržištu. Njegov sofisticirani dizajn i funkcionalnost potakli su nas da kupujemo ponovo. Prethodno smo imali model 9700 i stim u vezi smo znali da sa 9900 Kupujemo vrhunski proizvod”, završio je Ridley.

Nova generacija Volvo modela 9700 i 9900 je predstavljena krajem maja 2018 godine i za sada je već zabilježila značajne narudžbe kao i nagrade od kojih se ističu Grand Award Coach 2019 i Safety Label 2019 na nedavno završenom Busworldu u Briselu.