Naslovnica Novosti Yutong isporučuje 102 električna autobusa u Norvešku

Yutong isporučuje 102 električna autobusa u Norvešku

956
0
PODIJELI

Od svog ulaska na evropsko tržište do brzog širenja u sjevernoj Evropi, Yutong je uvijek bio predvodnik kineskih proizvođača autobusa. Pouzdani proizvodi s dobrom reputacijom dodatno pojačavaju “zelene načine” prevoza u sjevernoj Evropi.

Keolis grupa, koja je s Yutongom potpisala najveću narudžbu u Norveškoj, svjetski je lider u operacijama javnog prevoza, a on opslužuje preko tri milijarde putnika u 15 zemalja, koji pokrivaju Evropu, Aziju-Pacifik i Sjevernu Ameriku. Njegova podružnica u Norveškoj obavlja posao s tramvajima u Bergenu, a električni autobusi kupljeni od Yutonga stavit će se u rad na autobuskim linijama. Keolis je već dugo poznat sa svojim visokim standardom rada među lokalnim vlastima i ljudima. Uzastopnom isporukom 102 nova energetska autobusa, Yutong i Keolis zajednički će pružiti bolji i ekološki prevoz i pomoći Norveškoj u postizanju ciljeva smanjenja emisija ugljika.

Stara kineska poslovica kaže: “Putovanje od hiljadu milja započinje prvim korakom.” Isto tako, proboj na norveško tržište može se pripisati Yutongovim desetogodišnjim naporima na evropskom tržištu. Yutong je 2018. godine ušao na tržište Skandinavije isporučivši na Island 14 punih električnih autobusa. U 2019. godini u Dansku i Finsku isporučeno je 20 jedinica i 33 jedinice punih električnih autobusa. Od pet zemalja sjeverne Evrope, Yutong je prodao svoje autobuse u četiri, što dokazuje da Yutongovi električni autobusi ne samo da podnose test oštre okoline, nego su također prošli test visokih potreba za autobusima u toj regiji. Yutong je postao pouzdan zeleni brend autobusa među autobuskim operaterima i tamošnjim stanovnicima.

Električni autobusi E12 koji se isporučuju u Keolis Norge u serijama imaju visoki ugled u Evropi. Delegacija Keolis Norge visoko je govorila o Yutongovoj proizvodnji i tehnološkoj rezervi u novim energetskim autobusima. Uz to, Yutong je isporučio vozila čak i prije zadanog roka, što je svakako pohvalno. Norveški kupac zbog COVID-19 nije mogao pregledati autobuse na licu mjesta. Međutim, obje su strane kreativno usvojile režim „Cloud Bus Inspection“ i pregledale izgled, unutrašnjost, performanse i testove na cesti putem video linka uživo. Na kraju su svi autobusi prošli fabrički test.

Zahvaljujući tome što je srce automobilske industrije u svijetu, Evropa je već dugo ciljno tržište kineskih ambicioznih robnih marki. Uspjeh Yutonga u otvaranju norveškog tržišta rekordnom narudžbom može se pripisati njegovim konkurentnim kvalitetnim proizvodima. Grad Bergen u kome će se saobraćati autobusi Yutong poznat je kao evropska “kišna prestolnica” zbog preko 200 kišnih dana u godini. Stoga su temperatura, vlaga i teren kamen temeljac u testovima za električne autobuse.

Kako bi se što bolje pripremili, Yutong je poslao inženjere u Bergen da prikupe informacije o cestama i prilagode planove elektroenergetskog sistema temeljene na linijama rada kako bi poboljšali strategije upravljanja i ispunili stvarne radne potrebe. Navike kupaca su također praćene, pa je Yutong razvio sigurnosni pojas u tri tačke sa visokim zadnjim sjedištem i sklopivu stolicu za pse kako bi se prilagodio kupcima, čime je osvojio brojne simpatije. Pored toga, u autobusima je usvojen IP68 vodootporni kvalitet “tri sistema napajanja” (električni pogon, akumulator i kontrola napajanja), što garantuje siguran rad autobusa čak i ako su uronjeni u vodu u trajanju od 24 sata.