Naslovnica Novosti Volvo i FlixBus udružili snage za jednostavniji pristup prevoznicima

Volvo i FlixBus udružili snage za jednostavniji pristup prevoznicima

592
0
PODIJELI

Kompanije Volvo Buses i Flixbus su sklopile sporazum o saradnji i radiće zajedno na razvoju održivijeg putovanja autobusom tako što će olakšati razvoj voznog parka FlixBus partnerskim operaterima. Saradnja FlixBus-Volvo Buses će podržati autobuske kompanije smanjenjem napora potrebnih na strani operatera tokom nabavke vozila.

Sporazum je stupio na snagu 1. maja ove godine i omogućava Volvo autobusima da snabdijevaju autobuse FlixBusovoj partnerskoj mreži, koja ima linije koje povezuju 2.500 destinacija u 38 zemalja s više od 450.000 dnevnih veza. Niklas Orre, potpredsjednik prodaje autobusa u Volvo Buses u Europi, kazao je: “Volvo Buses i FlixBus imaju isti pogled na prevoz ljudi – on mora biti održiv, siguran i pouzdan. Naš ugovor o saradnji i naše partnerstvo nam daju priliku da se razvijamo ovaj koncept zajedno.” Fabian Stenger, iz uprave FlixBusa, je izjavio: “Volvo Buses je partner koji dijeli naše vrijednosti u pogledu putovanja prihvatljivih za klimu i isporučuje premium autobuse koji mogu garantovati FlixBus kvalitet koji naši kupci i klijenti traže.”

Ojačani savez je već doveo do proširenja Flixbusove flote u Francuskoj koja za pogon koristi biogoriva. Od kraja septembra, dva dvospratna autobusa Volvo 9700 rade na relaciji Brest – Grenoble, a za pogon koriste Oleo100, biogorivo napravljeno od ulja repice. Linija je najduža komercijalna linija u Evropi koja radi na biogorivo.