Naslovnica Novosti Luksuzni Mercedes Tourismo za Viktoria Köln 1904.

Luksuzni Mercedes Tourismo za Viktoria Köln 1904.

429
0
PODIJELI

Nakon što su nedavno košarkaši Bayerna dobili novi timski autobus, sada su na red došli fudbaleri Viktorije iz Kölna, koje će u budućnosti prevoziti luksuzni Mercedes Tourismo u troosovinskoj izvedbi.

Viktoria Köln 1904. e.V. je jedan od uspješnih fudbalskih klubova u Kölnu sa dugom tradicijom i posebnom kulturom navijača. Novo timsko vozilo, crni, vrhunski Mercedes Tourismo, pridružio se redovnoj floti za njemačku fudbalsku ligu sredinom februara. Zvaničnik prevoznik kluba je kompanija Elmar Weinzierl Omnibustouristik GmbH. Kompanija ne samo da obezbjeđuje vozača, već i timski autobus, koji je isključivo opremljen da zadovolji potrebe fudbalskih profesionalaca.

Tourismo, koji je dugačak oko 13 metara i ima tri osovine, ima 30 luksuzno tapaciranih sjedišta. Pozadi je stvoren prostor za sjedenje i ležanje sa dnevnim boravkom koji se sastoji od sjedišta okrenutih jedno prema drugome i dva stola na električni pogon. Sjedišta se mogu pretvoriti u dva kreveta pomoću tapaciranog stola. Ovo će učiniti prostor mjestom za opuštanje tima u budućnosti, a trenerskom osoblju pružiti prostor za analizu utakmica ili sastanke jedan na jedan u opuštenoj atmosferi. Stolovi na 16 dodatnih sjedišta mogu se električno preklopiti, stvarajući podstavljene naslone za noge. Deset sjedišta je dizajnirano kao obična sjedišta za putničke autobuse sa prostorom za noge sa 4 zvjezdice. Svaki red sjedišta je opremljen USB priključcima za punjenje, a prednji red je rezervisan za trenersko osoblje. Sjedišta također nude USB-C i HDMI vezu tako da se analize utakmica ili strategije mogu prikazati na tri LCD ekrana od 19 inča. Kuhinja, toalet i sveobuhvatan multimedijalni paket sa WLAN ruterom zaokružuju paket udobnosti.

Postoji razlog zašto je Tourismo jedan od najpopularnijih turističkih autobusa u historiji Mercedesa: njegov izvanredan sigurnosni koncept čini ga jednim od najsigurnijih u svojoj klasi. Kompanija Weinzierl se odlučila za kompletan sigurnosni program i proširila mnoge sigurnosne značajke koje su već implementirane kao standard. Sveobuhvatni sigurnosni paket sada uključuje prilagodljivi tempomat (ART), sistem zaštite trake (SPA), sistem za pomoć pri skretanju, bočnu zaštitu, sistem nadzora pritiska u gumama (TPM), pomoć za pažnju (ATAS) i kameru za vožnju unazad. To znači da Tourismo trenutno ima gotovo svaki sigurnosni sistem dostupan za Mercedes turističke autobuse.

Kompanija Elmar Weinzierl Omnibustouristik GmbH u martu slavi svoju 60. godišnjicu. Specijalizirana za putovanja i transfer putovanja isključivo za područje Kölna, Bonna i Düsseldorfa, kompanija sa sjedištem u Kölnu stekla je ime posebno u sportskom, kulturnom i poslovnom sektoru sa svojom podružnicom sa sjedištem u Düsseldorfu 02elf.travel. Na primjer, kompanija je bila zadužena za transfere timova za Evropsko prvenstvo u košarci 2022. godine i Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu 2017. godine. Weinzierl autobusi također redovno voze vrhunske fudbalske timove na utakmice Evropske lige prvaka, Bečku filharmoniju na njihove angažmane i druge kompanije na reprezentativne poslovne sastanke. Kupci cijene ekskluzivnu opremu oko 25 turističkih autobusa i dobro obučeno vozačko osoblje.