Naslovnica Novosti FlixBus krenuo sa linijama u Čileu

FlixBus krenuo sa linijama u Čileu

258
0
PODIJELI

Nakon što je ove godine pokrenuo linije u Finskoj, a najavio početak operacija i u Indiji tokom 2024. godine, FlixBus je pokrenuo i svoju međugradsku autobusku uslugu u Čileu 5. oktobra. Tako je Čile postao 42. zemlja u svijetu koja se pridružila “zelenoj” revoluciji u prevozu. Prva linija će uključivati usluge između gradova Santiago, Viña del Mar, San Antonio i Coquimbo, kojim će upravljati lokalni autobuski partneri. U narednih nekoliko mjeseci, FlixBus također planira dalje proširiti svoje poslovanje na centar i jug zemlje.

Ovo lansiranje ima za cilj revitalizaciju lokalnog tržišta putovanja nudeći pristupačne cijene i visoke standarde sigurnosti. André Schwämmlein, izvršni direktor Flixa rekao je: “Oduševljeni smo što smo zvanično dočekali Čile kao 42. Flixovu državu u svijetu i drugu zemlju u Južnoj Americi, nakon Brazila. Naša misija je da svima pružimo održive i pristupačne opcije putovanja i vidimo značajnu potražnju za takvim uslugama u Čileu. Posvećeni smo pružanju dosljednog kvaliteta, sigurnosnih standarda i besprijekornog korisničkog iskustva u svakoj regiji u kojoj poslujemo, uspostavljanju konkurentne tržišne ponude i pouzdanijih izbora za kupce.”

Posljednjih godina, industrija međugradskih putovanja u Čileu bila je pod utjecajem gašenja zbog pandemije i rasta cijena, što je dovelo do povećane upotrebe privatnih automobila. FlixBus stoga ima za cilj da preokrene ovaj efekat i vrati tržište.