Naslovnica Novosti Finski OnniBus kupuje 10 dvospratnih Volvo 9700 DD autobusa

Finski OnniBus kupuje 10 dvospratnih Volvo 9700 DD autobusa

282
0
PODIJELI

Uskoro će putnici u Finskoj moći uživati u udobnosti Volvo dvospratnog autobusa! Finska kompanija za ekspres linije OnniBus investirala je u deset novih Volva 9700 DD. Prvi autobusi krenut će na ceste u sljedećih nekoliko mjeseci, a svih deset vozila bit će u funkciji do ljeta iduće godine.

Autobusi će biti isporučeni u crvenoj boji, koja je i zaštitna voja ove kompanije. Imat će dužinu od 14,8 metara, a biće visok 4 metra dok će kapacitet biti od 87 putnika. Novi autobusi poboljšat će udobnost vozača i putnika, jer su izrađeni na novoj šasiji Volvo B13RLE. Oni su također održiviji, zahvaljujući značajno povećanoj učinkovitosti goriva.

“Jako smo uzbuđeni zbog naših novih dvospratnih autobusa i siguran sam da će se naši putnici i vozači u njima dobro zabaviti. Moderna i udobna oprema jedan je od ključnih razloga koji osigurava da će OnniBus ponuditi najbolji omjer cijene i kvalitete. Ova vozila će biti i opcija za kretanje između gradova u budućnosti”, kaže izvršni direktor OnniBusa Joona Hurmerinta.

Inače, ovaj model je najavljen krajem 2019. godine, a predstavljen je u proljeće 2020. godine te je najavljeno da će model prvenstveno služiti kompanijama koje obavljaju ekspresne linije u nordijskoj regiji. Vrijedi istaći i da je ovaj model dobitnik Nagrade za održivost za 2021. godinu.