Naslovnica Novosti Volvo Buses dobio prvi posao za električne Volvo 7900 autobuse koje će...

Volvo Buses dobio prvi posao za električne Volvo 7900 autobuse koje će raditi sa MCV

256
0
PODIJELI

Luksemburški operater Demy Schandeler S.àr.l. (Demy Cars) naručio je 15 Volvo 7900 električnih autobusa za saobraćaj u međugradskom saobraćaju. To je prva narudžba za Volvo električne autobuse s karoserijama Volvo 7900 Electric koje će napraviti MCV. Narudžba pokazuje povjerenje u novo partnerstvo Volvo Busesa sa proizvođačem karoserija MCV, s tim da će autobusi biti isporučeni u proljeće 2025. godine.

Nova narudžba usko prati najavu iz septembra da je Volvo Buses potpisao ugovor s MCV-om o izgradnji solo i zglobnih Volvo 7900 Electric autobusa pod licencom. Sporazum je označio važan korak naprijed u novom poslovnom modelu Volvo Busesa u Evropi.

“Naravno, veoma smo zadovoljni što već možemo preuzeti prvu narudžbu našeg Volva 7900 Electric, napravljenog u partnerstvu sa MCV. To pokazuje povjerenje koje naš klijent ima u naš brend i organizaciju i da ćemo nastaviti da budemo snažan igrač na evropskom tržištu, nudeći široku paletu autobusa u premium segmentu za javni prevoz”, kazao je Dan Pettersson, stariji potpredsjednik Volvo Buses.

Demy cars je najnoviji partner Volvo Busesa u Luksemburgu i od početka 2023. godine koristi 10 Volvo 7900 Electric autobusa. Ova uspješna saradnja je pomogla da se osigura najnovija narudžba za 15 Volvo 7900 Electric. “Ova narudžba je veliko dostignuće! Poverenje u naše partnerstvo sa Demy cars je izgrađeno tokom godine, na osnovu odličnog vremena rada i reaktivnosti organizacije naknadnog tržišta, uz snažnu podršku našeg lokalnog zastupnika”, kazao je Laurent Bravetti, direktor Volvo Bus Luxembourg, Benelux.

“Uključen u našu ukupnu flotu od oko 400 gradskih autobusa i električnih autobusa, kao i 160 minibuseva, Volvo je postao jedan od naših stubova u prelasku na elektromobilnost. Uspješno prijeđenih 800.000 kilometara u jedanaest mjeseci sa 10 Volvo 7900 Electric autobusa ojačalo je povjerenje u proizvod”, izjavio je Laurent Schandeler, izvršni direktor Demy cars.

15 autobusa koji će biti isporučeni u proljeće 2025. godine bit će ažurirana verzija aktuelnog Volva 7900 Electric. Autobusi su dugi 12 metara i imat će konfiguraciju baterija od 470 kWh, što će omogućiti fleksibilan i efikasan rad. “Uz naše snažno partnerstvo sa MCV-om u punom zamahu i našu prvu narudžbu koja je već u toku, sve je sada na mjestu da ispuni visoke zahtjeve naših evropskih kupaca. Štaviše, sada možemo unaprijediti naša vrhunska električna rješenja, s novim mogućnostima u bliskoj budućnosti”, kazao je Dan Pettersson.

Volvo Buses će i dalje biti tačka kontakta za kupce u vezi rezervnih dijelova i usluga za autobuse izgrađene u partnerstvu sa MCV.