Naslovnica Novosti Golden Dragon isporučio Kirgistanu autobuse na plin

Golden Dragon isporučio Kirgistanu autobuse na plin

252
0
PODIJELI

Nedavno je 28 Golden Dragon autobusa na prirodni gas službeno krenulo na svoje putovanje od proizvodne baze u okrugu Haicang, Xiamen do svog odredišta – Kirgistan.

U dužini od 10,5 metara, svih 28 autobusa na prirodni gas uskoro će biti pušteni u rad u Biškeku, glavnom gradu Kirgistana. Nova generacija autobusa na prirodni gas sa niskopodnim pristupom, izuzetno su konkurentni na tržištu zahvaljujući svom jedinstvenom atraktivnom izgledu, a omogućavaju veliki  kapacitet putnika i visoku energetsku efikasnost. Opremljen ECAS-om, može dodatno sniziti ulaz za ukrcavanje prilikom zaustavljanja na autobuskim stanicama.

U poređenju sa autobusima na dizel, Golden Dragon autobusi na prirodni gas se odmah ističu zbog svoje visoke ekološke prihvatljivosti i snažnih performansi. Nakon dopune prirodnog gasa, autobus je u stanju da vozi 400+ kilometara neprekidno. Osim toga, može pomoći gradovima da smanje emisiju ugljika za 28 tona godišnje, što je ekvivalent sadnji 1.300 stabala svake godine. Kako bi osigurao nesmetan rad po ekstremno hladnom vremenu s lokalnom temperaturom koja pada na -40°C, Golden Dragon je uveo lagani čelik visoke čvrstoće za konstrukciju karoserije, koji je također prošao antikorozivni tretman.

Golden Dragon je dobio tender od 128 autobusa na prirodni gas iz Kirgistana 2021. godine. Uprkos nizu strogih mjera u vezi sa COVID-19 tada, proizvođač autobusa je organizovao poseban radni tim iz Kazahstana do Kirgistana kako bi obavio dubinska istraživanja tržišta i bolje razumijevanje posebnih potreba i zahtjeva lokalnih autobuskih operatera i putnika. Konačno, Golden Dragon je uspješno pobijedio svih ostalih 15 renomiranih proizvođača autobusa i dobio konačnu ponudu. Ova narudžba je i dio programa koji finansira Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD)

“Naš ulazak na tržište Kirgistana jedno je od naših najnovijih dostignuća na prekomorskom tržištu. To je također prvi put da EBRD izabere proizvođača autobusa van Evrope. Prošli smo niz procjena koje je organizovala EBRD i osvojili smo priznanje panela stručnjaka za autobuse”, rekao je An Min, generalni direktor kompanije Golden Dragon. U martu ove godine, kada je Golden Dragon izbacio svoj prvi autobus na prirodni gas za Kirgistan, tim od šest stručnjaka za autobuse iz SAD-a, Brazila, itd. koje je poslao EBRD posebno je posjetio proizvođača autobusa i svi su podigli palčeve gore i dali odobrenje vozilu.

“U Kazahstanu, susjednoj državi Kirgistana, broj naših autobusa (Golden Dragon) približava se 2.000 jedinica. Radeći neometano tamo, oni služe kao korisni vodiči za naš rad u Kirgistanu”, otkrio je An Min. “Izgradili smo skladište rezervnih dijelova, što u potpunosti osigurava naš nesmetan rad u zemlji. Naši servisni inženjeri će također blagovremeno pružati usluge lokalnim autobuskim operaterima”, dodao je An.

Nakon isporuke prve serije od 28 jedinica autobusa na prirodni gas, preostalih 100 jedinica će uskoro stići u Kirgistan, što će u velikoj mjeri unaprijediti mrežu javnog prevoza u zemlji i pružiti zelenije i povoljnije usluge prevoza za putnike. Od januara do juna ove godine Golden Dragon je ostvario prihod od izvoza od preko 240 miliona američkih dolara, što je za 106% više u odnosu na prethodnu godinu. U istom periodu, njen obim izvoza premašio je 3.600 jedinica, što je povećanje od 75% u odnosu na prethodnu godinu. U januaru je isporučio 224 autobusa u Mongoliju. U aprilu je 114 jedinica Golden Dragon Triumph autobusa stiglo u Saudijsku Arabiju na rad, a 70 jedinica Golden Dragon autobusa počelo je sa radom u Izraelu.